beker van Vlaanderen

HO Beitem – PJK Kaulille 28.04.2019

Strijdvaardig en vol goede moed zakten afgelopen zondagochtend een delegatie van PJK Kaulille af naar het verre West-Vlaamse Beitem. Dit voor de kwartfinale beker van Vlaanderen (heren lagere afdelingen).

Omdat Beitem hoger gerangschikt staat als Kaulille (2 klassen verschil), mochten de Limburgers met een toegift van 6 punten voorsprong aan de match beginnen. Echter tegen de rust was deze voorsprong verdwenen en hadden de West-Vlamingen reeds een verschil van 5 punten in hun voordeel (17-12).

Na de rust ging Beitem verder op het elan en wisten nagenoeg eens zoveel punten te scoren als tijdens de eerste helft, tegenover 6 treffers voor de moedige poederjongens van Kaulille.

Na afloop konden de poederjongens concluderen dat het verschil in niveau tussen de ploegen mee speelde, waarbij o.a. meer fouten konden ontlokt worden bij de bezoekers. Tevens verschilt het spelniveau – en ritme aan de andere kant van Vlaanderen (in feite de bakermat van de sport) toch nog duidelijk tegenover de sport aan deze kant. Hetgeen o.a. kan afgeleid worden in het feit dat er verschillende ploegen zijn met een jeugdwerking.

Zoals achterman Coemans van Kaulille het stelde, was het vooral een fijne en leerrijke ervaring!

Eindstand: 33-18