Competitie On Hold gezet

Zoals bekend, heeft de overheid voor sporten code oranje uitgevaardigd.

Dit betekent oa. dat kleedkamers en douches gesloten moeten blijven.

Hierop heeft de krachtbalfederatie beslist om gedurende de code oranje (dus in elk geval tot 19 november) de competitie op te schorten.Aangezien het voor de federatie is dat: “men overtuigd is dat douchen en zich in een verwarmde ruimte kunnen omkleden vanzelfsprekend/elementair zijn in de hedendaagse competities voor outdoor ploegsporten zoals krachtbal.”(zie hieronder voor officiële mededeling van de federatie)

————————–
Beste krachtbalfan,

Door de constante stijging van het aantal COVID-19 besmettingen besliste de overheid om voor de sport code oranje af te kondigen – cfr. bepalingen in bijlage.
We hebben als federatie alle begrip voor de genomen maatregelen en willen in de eerste plaats mee onze verantwoordelijkheid nemen m.b.t. het vrijwaren van de gezondheid van al onze leden/spelers.
We zijn enerzijds heel erg tevreden dat we mogen blijven krachtballen, anderzijds zijn wij overtuigd dat douchen en zich in een verwarmde ruimte kunnen omkleden vanzelfsprekend/elementair zijn in de hedendaagse competities voor outdoor ploegsporten zoals krachtbal.
Daarom hebben wij beslist om – voor de periode waarin code oranje geldt m.n. minstens t.e.m weekend 7-8/11/2020 – volgende specifieke maatregelen te nemen m.b.t. de sporttak krachtbal:
Trainingen en activiteiten binnen de eigen club/trainingsbubbel blijven toegestaan mits naleven van de algemeen uitgevaardigde maatregelen.
Wedstrijden tussen verschillende clubs worden uitgesteld/niet toegelaten. De uitgestelde competitiewedstrijden worden gepland conform de afspraken vermeld op de reeksindeling 2020-2021.

Wij herhalen dat krachtballen kan, maar alleen met leden van de eigen club. Organiseer bv. gerust extra clubtrainingen op de momenten waar normaliter competitiewedstrijden voorzien waren.
Deze maatregelen worden permanent geëvalueerd en indien nodig en wenselijk kunnen deze ook bijgestuurd worden.

Dank alvast voor de constructieve aanpak en de vele inspanningen die iedereen al geleverd heeft.
Wij hopen dat alles snel normaliseert zodat we met zijn allen opnieuw kunnen overgaan tot spelen van de geplande competitiewedstrijden.
Blijf krachtballen en houd het veilig!
Namens de bestuurders,
Geert Bolle
Voorzitter
#krachtbaltoffesport #samentegencorona